iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Лекари си чакат парите за ноември

Лекари си чакат парите за ноември

Пернишки лекари и колегите им от цялата страна не са получили от Националната здравноосигурителна каса парите си за месец ноември.
 
От НАП обясниха, че всеки ден превеждат парите от здравноосигурителните вноски на работещите към касата. Не е ясно обаче дали средствата, които държавата превежда към институцията за осигуряване на пенсионери, деца и военни, са изпратени. Крайният срок, в който лекарите трябва да получат парите, е 30 декември.
 
Лични лекари от цялата страна са сигнализирали Сдружението на общопрактикуващите лекари, че не могат да платят заплатите на медицинските сестри, които работят при тях, обясни  председателят на съсловната организация д-р Любомир Киров.
 
"Имаме още ден-два, през които може да изчакаме - до 30-то число, след което се дължат лихви, които са упоменати в договора. До момента няма направени преводи. Получихме сигнали от колеги, които са разговаряли с регионалните каси, откъдето неофициално са получили информация, че наистина няма преводи от НЗО към регионалните здравноосигурителни каси и че това, което се говори е тези плащания да бъдат направени през януари", обясни д-р Киров.
 
"Смятам, че не е редно преди празниците колегите да бъдат държани в подобно напрежение, защото не става дума само за възнагражденията на общопрактикуващите лекари. Трябва да се изплатят заплатите и на нашите сътрудници - медицински сестри, фелдшери, да се плащат наеми, ток, консумативи, което ще затрудни работата ни. Не е коректно по този начин да се играе с нервите на хората и положението, в което се намират", уточни още д-р Любомир Киров.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.