iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани се жалят най-много от "Топлофикация"

Перничани се жалят най-много от "Топлофикация"

Над 3400 сигнала за оплакване са подали българските потребители до Федерацията на потребителите през 2009 г. 98% от сигналите са оплаквания на гражданите от доставка от монополисти - топлоснабдяване, електроснабдяване, ВиК. Най-много - 60 % ОТ ТЯХ СА СРЕЩУ ТОПЛОФИКАЦИИТЕ.
 
Проверка на iPernik  в Пернишкия районен съд показва, че съдиите са затрупани от дела между граждани и "Топлофикация" както за неправомерно начислени суми, така и за неизплатени задължения от потребители към дружеството. Напоследък доставчиците погват нередовните платци и ги пращат на съд, като не им позволяват да си изключат парното. Най-често това се случва в големите градове, посочва Павел Кърлев, изпълнителен секретар на Федерацията на потребителите.
 
Според Кърлев масово се надписват огромни количества енергия за подгряване на вода, за отопление на домовете, сградни инсталации от порядъка на 45, 50, а в някои случаи над 60%, което е недопустимо. Топлофикация продължава да трупа огромни дългове с оправданието, че винаги има хора, които не си плащат. Но подобни сметки, които те сервират на потребителите, не само са некоректни, но и ДОКУМЕНТИ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ, казва още Кърлев. "Аз съм сигурен, че все повече потребителите ще отказват да си плащат сметките. И докато не се намери административна и законодателна мярка, решение няма да се намери. Оказа се, че дяловото разпределение не е приложимо към нашите отоплителни системи.", допълва инж. Кърлев.
 
Перничани имат и още едно основание да не плащат. Те останаха буквално "на сухо" за цял месец това лято, след като топлата вода в града секна за абонатите на "Топлофикация Перник". Това е и едно от събитията номинирано за "Гаф на годината" в тазгодишната класация "Личнос и събитие на годината Перник 2009".
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.