iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мобилните разговори падат с до 30 на сто

Мобилните разговори падат с до 30 на сто

С до 30% ще поевтинеят мобилните разговори за крайните клиенти през 2010 г., предвижда графикът на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).
 
Цените на едро между мобилните оператори ще поевтинеят на два етапа от догодина. Трансферната цена между операторите за терминиране в мобилни мрежи сега е 10,2 евроцента, от началото на 2010 г. ще бъде намалена до 9,1 евроцента, а от 1 юли - до 6,1 евроцента. С двете поевтинявания намалението на цената на едро ще е 40,2 на сто. От началото на следващата година цената за терминиране от мобилни в мобилни и от фиксирани в мобилни мрежи на едро ще е 21 ст. за силен трафик и 15 ст. за слаб трафик. От юли силният трафик ще струва 13 ст., а слабият - 11 ст.
 
От M-Tel прогнозираха намалението за крайните потребители да е около 20%, като в това число влизат освен цената на самия разговор и месечната такса. През последните три години цените за крайните потребители на мобилни услуги намаляват средно с 23,5% годишно. През юли следващата година цените на изходящите обаждания в роуминг ще поевтинеят с 10 ст. за крайния потребител. Същото намаление ще има през юли 2011 г..
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.