iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани си остават вкъщи за Нова година

Перничани си остават вкъщи за Нова година

Почти 80 на сто  ще посрещнат новата 2010 година вкъщи, отчетоха социолозите преди началото на коледните празници. Перничани по традиция посрещат празника на трапеза с близки и приятели. По-младите както всяка година се отправят и към вили в близките села - Рударци, Кладница и др., където посрещат новата година в големи и шумни компании.
 
Търговците на хранителни стоки усетиха реалните резултати от този факт още преди Рождество, защото пред касите в магазините се засукаха дълги опашки. За да се запасят с храни и лакомства и за следващите три почивни дни, перничани започнаха още вчера втора серия на "Голямото пазаруване".  По-голямата част от атрактивните предложения са продиктувани от желанието да бъде реализиран голям оборот.
 
На промоция се предлага предимно свинското месо и месни продукти от него, по традиция повечето  предпочитат тази мръвка за трапезата си. Пилешкото месо си остава харесвано от хората, които избират по-леките мръвки, или онези, които не ядат другите видове по религиозни причини. Не е тайна, че пилетата са предпочитани и заради достъпните цени, които се задържат ниски през цялата година.
 
Изборът на алкохол е огромен. През тази година прави впечатление, че въпреки голямото предлагане и високото качество на родните вина и твърд алкохол, по магазините може да се намерят и вносни питиета, аналогични на нашите. Евтино вино от Италия и Испания, както и различни марки водка от Беларус се предлагат в две от най-големите търговски вериги в Перник.
 
Въпреки това българската продукция е предпочитана, смятат търговците. Все по-голям е интересът към тетрапаковите опаковки от 3 и 5 литра вина.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.