iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани забравиха що е писмо

Перничани забравиха що е писмо

С близо 100 хиляди са намалели писмата, изпратени по пощата преди Коледа, съобщи главният изпълнителен директор на „Български пощи" Милен Керемедчиев. Спадът се дължи на факта, че фирмите и различните институции са изпратили тази година по-малко поздравителни картички, съобщи той.
 
Първенец в класацията за спестовници на пощенски разходи може би е областният управител Иво Петров, който спести над 400лв. като изпрати стандартните поздрави он-лайн вместо по пощата.
 
Проверка на iPernik в Пощенската палата в центъра на града показа вял интерес на перничани към добрите стари пощенски картички. Такива в празничните дни се изпращаха предимно за близки в чужбина. Високата цена на стандартните писма обаче, дори и в рамките на ЕС, тогава когато са придружени с обратна разписка, отблъсква не малко клиенти. По 5-10лв. може да излезе удоволствието да пратиш едно писмо, което сканирано през електронната поща не струва нищо на подателя.
 
Най-големи опашки създават не традиционните пощенски услуги, а плащанията на такси. Средномесечно по един милиард лева преминават през „Български пощи" в цялата страна. Около 10 милиарда лева пък е годишният оборот. Той включва плащанията за ток, мобилна телефония, нормална телефония, както и пенсиите и осигуровките. В момента се прави преглед на договорите на "Български пощи" с някои компании, защото комисионата, получавана от оператора за извършваните услуги, е неизгодна.
 
Според пощенският шеф ще се запази тенденцията издръжката на пощите от подобни услуги да продължи, защото типичната пощенска услуга - пощенските писма и колети, постепенно залязва.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.