iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изгониха злите духове от Младежкия дом

Младежите и техните ръководители от клуб "Съхрани българското" прекадиха Младежкия дом, за да изгонят злите духове по празниците.
 
Общинския младежки дом завърши 2009 с много празненства и веселие. Първо, Бъдни вечер смирено посрещнаха от президентския клуб "Съхрани българското". Те се събраха на традиционна вечеря с погача, пълнени чушки, сърми и баници, както обичаят повелява.Повечето от гозбите бяха дело на Детелина Търнева, а другият ръководител - Илиян Кутев прекади с тамян в Младежкия дом и каза празнична молитва с пожелания за по-добра и успешна нова 2010 година.
 
Както е редно, в баницата имаше и късметчета за всички. Директорката на ОбМД изтегли "Усилена работа с много успехи". Преди работата обаче, която ще тръгне след празничните дни, Надежда Лозанова, нейните колеги и останалите художествени състави към Младежкия дом се събраха, за да изпратят старата година на "Вечер на талантите".
 
Към Младежкия дом функционират Школа по естрадно пеене, балет Авангард, театрално студио, фолклорен ансамбъл "Български ритми", балет "ДиДенс", мажоретен състав, Общински Младежки съвет, илюзионно студио "Икар".
 
Всички те се веселиха като всеки състав имаше възможността да отправи музикален или танцов поздрав към останалите. В купона се включиха и ръководителите на художествените колективи. Най-много аплодисменти успяха да съберат обаче майките на децата от фолклорния ансамбъл, който шашнаха присъстващите със завидните си танцови изпълнения.
 
Традиционно, към присъстващите на "Вечерта на талантите" се обърна директорката на дома Надежда Лозанова, която пожела на всички много здраве, щастие  и успехи на българските и международни сцени.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.