iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Животни и ферма станали на пепел на връх Нова година в Драгичево

Животни и ферма станали на пепел на връх Нова година в Драгичево

Ферма с животни в нея са станали на пепел на връх Нова година в пернишкото село Драгичево. Това съобщи специално за ipernik Боян Лефтеров, син на собственика Тодор Лефтеров Костов.
 
Малко преди 12-тия час на 31 декември 2009г. имотът пламнал. Живи са изгорели 5 бременни крави, 2 телета и кон. По данни на Лефтеров са унищожени и сеновал с около 600 бали сено, 6,5 т.жито, ярмомелка, доилен апарат с компресор и други машини както и фургон, оборудван за битови нужди.
 
Фермата се е намирала на ул. „Република" в близост до гробищния парк на Драгичево. Наоколо в махалата има само още 2-3 къщи, но те не са засегнати от пожара.
 
Да спасяват имуществото в новогодишната нощ са се притекли 3 пожарни автомобила, свидетелства кметът на селото Росица Стоянова, която научила за инцидента на другия ден. По думите й не би могло фойервеки да са причинили пламъците, защото пожарът е започнал преди илюминациите. Освен това къщата и фермата са в сравнително отдалечена махала. По случая е започнало следствие.
 
Синът на собственика Боян Тодоров Лефтеров е председател на Инициативен комитет "Да запазим село Драгичево", който през миналото лято се обяви срещу изграждането на голф игрището в землището на село Драгичево.
 
Семейството води многобройни съдебни дела със свои роднини по спорове за наследствени имоти.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.