iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Церемония за обявяване на класацията "Личност и събитие на годината - Перник 2009" - снимки

Церемония за обявяване на класацията "Личност и събитие на годината - Перник 2009" - снимки

 
 
Събитие на 2009 година в Перник: Частица от мощите на св. Иван Рилски беше приета да се съхранява за вечни времена в Минната църква , носеща името на светията
 
Личност на 2009г. в Перник: Четиригодишният Петър Димитров Димитров, преборил тежки увреждания за краткия си живот с помощта на своята всеотдайна майка София, на семейството си и на много добри хора от Перник, показали съпричастие и дарили немалко финансови средства.
 
Това са резултатите в двете основни категории на Годишната класация "Личност и събитие на годината - Перник 2009", обявена от сайта iPernik.com.
 
Те бяха обявени на церемония, състояла се в Тържествената зала на Минната дирекция. Номинираните получиха отличителни грамоти, а за класираните на първо място имаше призови отличия.
 
Първото място за личност на годината на малкия Петър изненада даже организаторите, но ги обнадеждава, че са на пръв път в усилията си да превърнат сайта в истинска обществена електронна медия с гражданска, а не комерсиална насоченост.
 
Отец Борис Котев получи отличието за събитие на годината. Благодаря на тези, които гласуваха за това събитие, благодаря и на тези, които не гласуваха за него, защото те ще гласуват когато се избира събитие на хилядолетието. Така духовникът изрази наистина голямата стойност за вечността на приемането на частица от мощите на Великия Рилски пустинник в Перник.
 
Да уважат церемонията и отношението на читателите на iPernik.com дойдоха областният управител на Перник Иво Петров, собственикът на ПФК „Миньор" и изпълнителен директор на Минна компания Никифор Вангелов, директорът на Регионалния исторически музей Симеон Мильов, управителят на Общинското предприятие КИЦ Кирил Манов, директорът на 9-то основно училище Марин Никодимов, журналистите Руслан Йорданов и Калин Първанов, ръководителите и треньорите на номинираните спортни клубове, повечето от от личностите включени в номинациите. Церемонията уважи даже бившият директор на Областната дирекция на МВР в Перник комисар Димитър Шереметев. До края на живота си ще се радвам да ме приемат и наричан перничанин, защото го приемам като звание, каза той в отговор на полученото отличие в класацията за личност на годината.
 
Символичната награда за всеки от отличените беше късметче от новогодишната питка на ipernik и по странно съвпадение късметите точно съвпаднаха с попрището на отличените. Церемонията започна с концерт на децата от предучилищната група в 8-ма детска градина „Изворче". Техните учителки Нели Митрева и Росица Андреева бяха сред номинираните в категорията образование.
 
За първи път електронна медия стана медиатор в открояването на най-значимите събития и личности за Перник през отминала година и стана трибуна на гласа, позициите и оценките на гражданите.
 
Съдействие по организирането на церемонията доброволно оказаха Народно читалище „Миньор" и спонсорите от фирма "Искър 2001" и рекламна агенция "Скорпион". На тях, на уважилите събитието и най-вече на всички дали гласа си в класацията екипът на ipernik изказва най-искрена благодарност.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.