iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Закриват бюрото по труда в Ковачевци

Закриват бюрото по труда в Ковачевци

Закриват бюрото по труда в Ковачевци. Това съобщи временно изпълняващият длъжността кмет на община Ковачевци Васил Станимиров, предаде кореспондентът на радио "Фокус"-Пирин.
 
По думите му това гласи получена заповед от Агенцията по заетостта. Според документа без филиали на бюро по труда остават още Брезник, Трън и Радомир. Според Станимиров това е поредният шамар от държавата спрямо по-малките общини. В Ковачевци има 60 безработни, 11 социални асистенти, 5 човека по програмата за хора с увреждания и още 36 души, които са ангажирани по националната програма за временна заетост. Кметът недоумява къде ще се подписват всеки месец тези хора при условие, че това е задължително и кой ще им осигури средства за пътуването до областния град Перник след като те са социално слаби. Докъде ще стигнем ако почнем да закриваме всичко, попита Васил Станимиров и посочи, че държавата не трябва да бяга от отговорност. В Ковачевци вече няма отдел за закрила на детото, припомни той. Само двама човека работят в тамошната дирекция за социално подпомзагане. От общо седем полицаи, в участъка са останали трима. Бройките в пощата също са орязани. Едва двама са пощальоните в общината, които покриват територия от осем села и не смогват. Те трябва да съберат парите за ток и телефон, да раздават пенсиите и да носят пощата. Затова пощата в Ковачевци вече идва в 15 часа следобед. Не е възможно с малкия си бюджет Общината да се грижи за всичко, каза Васил Станимиров и подчерта безпокойството си за случващото се в малките общини.
 
Идния понеделник той ще се срещне с областния управител Иво Петров и народните представители от ГЕРБ, за да търси решение на проблемите.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.