iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Трън развива общ туризъм със Сърбия

Община Трън - туризъм

Власинското езеро в Сърбия ще бъде включено в общата туристическа дестинация на крайграничните общини - българската Трън и сръбската Сурдулица.
 
Езерото се намира на 20 км от Трън и на също толкова от Сурдулица. Идеята е, туристите, които посещават Ждрелото край Трън, да имат възможност да отидат и до атрактивното езеро. В същото време на туристите от сръбска страна ще се предостави възможност за посещение на забележителностите на Трън, основните от които са Ждрелото на река Ерма, скалния параклис "Св. Петка", както и на двата музея - на киселото мляко в Студен Извор и на грънчарството в Бусинци.
 
Разговорът за туристическата дестинация бе проведен от кметовете на двете общини Станислав Николов и Новица Тончев. Трънският кмет бе сред гостите, дошли в Сурдулица за посрещането на сръбската Нова година - 14 януари. Двамата управници се договориха усилено да разработват съвместни проекти за трансгранично сътрудничество, с които да кандидатстват при набирането на проектопредложения през тази година. Сред обсъдените инициативи бе и възобновяването на събора в село Стрезимировци, съобщи Станислав Николов.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.