iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Иво Петров: Искам дъщеря ми да учи в Перник

- Г-н Петров, трябва ли да има Европейски университет в България?- В България - да, в Перник - два пъти да. С откриването на Европейския политехнически университет градът ни ще придобие друг облик, ще стане университетски град. Ще дам за пример Благоевград, където денонощно кипи живот и младите дават нова енергия и бъдеще на цялата област. Ще бъда много щастлив, ако това се случи и с нашия град.
 
- Има ли противници идеята за Европейски университет в Перник?- Няма причина всички институции в Перник да не стоят зад този проект. Синът ми е първи курс, а дъщеря ми в десети клас и аз се надявам след две години, когато тя завърши, да има възможност да кандидатства в този университет и да учи в родния си град. Още повече че има гаранции за качеството на образованието, което ще предлага университетът - преподаватели от най-елитните университети в Европа.
 
- Има ли друга причина, освен близостта до София, за откриването на Европейския университет точно в Перник?- Откриването на този университет кореспондира и със създаването на нова индустриална зона в Перник. На огромна площ тук в близките години ще се развият грандиозни производства и високотехнологични дейности. И точно в университета с помощта на стипендии, отпускани от бизнеса, ще се подготвят кадрите, които ще поемат бъдещите производства на инвеститорите ни. Освен това близостта до София не е за пренебрегване като фактор. Важно е да се отбележи и че цените в Перник са по-ниски от тези в столицата - и на квартири, и на транспорта./Стандарт
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.