iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Още две седмици плащаме данъци с отстъпка

Две седмици остават до изтичането на срока, в който гражданите могат да платят с отстъпка от 5% данъка за довнасяне по годишните декларации за облагане на доходите, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).
 
Отстъпката се ползва, ако дължимият данък постъпи по сметките на НАП, ръководена от Красимир Стефанов, до 10 февруари 2010 г. Плащането на данъците и осигурителните вноски става само по банков път, с пощенски запис за плащане към бюджета или по интернет. В повечето офиси на НАП са разкрити банкови гишета, които обслужват гражданите и фирмите. За плащане на данък върху доходите от физическо лице при превод от банково гише в офис на НАП не се събират такси. Данъците и осигурителните вноски се заплащат по банковите сметки на компетентните териториални дирекции на приходната агенция.
 
За физическите лица това са дирекциите по постоянния им адрес. Клиентите на НАП трябва да знаят, че при попълване на преводни нареждания към бюджета е необходимо да се напише точната сума, кодът за вид плащане, входящият номер на данъчната декларация като задължително се посочва и периодът, за който се отнася плащането. Най-лесният и достъпен начин за плащането на данъка е по интернет. Плащането на данъци по този начин изисква наличието на дебитна карта, регистрация в системата ePay и в интернет страницата на приходната администрация.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.