iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Заседава Общинският съвет в Перник – дневен ред

Заседава Общинският съвет в Перник – дневен ред

Председателят на Общинският съвет в Перник Добри Митрев е свикал редовно заседание на 26 януари 2009от 9.30 часа в Зала „Панорама". Предварителният дневен ред включва 18 точки:
 
1. Питания към Кмета на Община Перник.
 
2. Създаване на Обществен съвет, който да оказва съдействие и помощ при извършване на дейностите по социално подпомагане и да упражнява обществен контрол върху тяхното осъществяване. Предложението е направено с писмо от Илияна Кованджийска - директор на Дирекция „Социално подпомагане" гр. Перник въз основа на изпълнение на изискванията на чл.35 от Закона за социалното подпомагане.
 
3. Предложение на Кмета на Община Перник за отпускане на персонална пенсия на Лилия Веселинова Николова и Нина Веселинова Николова въз основа на чл. 92 от КСО. Починалият баща Веселин Николов Петров към датата на смъртта си през септември 2009г. няма изискваните 5 години осигурителен стаж.
 
4. Предложение от Кмета на Община Перник за промяна и даване на имена на улици в с. Големо Бучино по приложен списък.
 
5. Предложение от Кмета на Община Перник за промяна и даване на имена на улици в селата Витановци и Радуй по приложен списък.
 
6. Докладна записка от Кмета на Община Перник за съгласуване на проект за подробен устройствен план - парцеларен план /ПУП-ПП/ за обект „Автомагистрала Люлин". Предложението се отнася до изместване на съоръжения на електропроводи и водопроводи в землищата на селата Големо Бучино и Люлин, кв. „Изток", кв. „Църква" и община Перник. Трасето преминава през имоти собственост на физически лица, на общината и временно стопанисвани от общината. Трасето за изместване на техническата инфраструктура вече е одобрено от ОбС с решение № 454/30.11.2009г.
 
7. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно изменение на подробен устройствен план за имот, отреден „за озеленяване" по сега действащия регулационен план на гр. Перник в кв. „Ралица". Основание е искане на Иво Василев Андонов, собственик на сгради - магазин за хранителни стоки и лятно кафе с отстъпено право на строеж. Имотът не е отчужден, върху него не са реализирани озеленителни и благоустройствени мероприятия. На общестено обсъждане, проведено на 27 ноември 2009г. в стая № 13 в сградата на Общината е дадено положително становище.
 
8. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно промяна в Правилника за устройството в дейността на ОП „Обредни дейности" в частта, касаеща траурните дейности и промяна в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услугите на територията на община Перник. Предлага се утвърждаване на 6 щатни бройки за гробари. Като услуга са предложени:- изкопаване и зариване на гробно място - 75лв.- изваждане на тленни останки от стар гроб - 20- урнополагане в гроб - 25 лв.- извършване на равненка - 20 лв.- абонаментно почистване на единично гробно място - за 3 месеца - 20лв; за 6 месеца - 40 лв.; за 1 година - 60 лв.
 
9. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно изменение на Наредбата за определяне на местните данъци на територията на община Перник за 2010 г.
 
10. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно предаване за поддържане и управление от „ВиК" ООД гр. Перник на водопреносната мрежа на с. Планиница.
 
 
11. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно предаване за поддържане и управление от „ВиК" ООД гр. Перник на водопреносната мрежа в квартал „Кало" - с. Рударци.
 
12. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно промяна на Наредбата за определянето на местните такси и цени на услугите на територията на община Перник. Предложените промени са във връзка с искане на турската фирма „Мапа Дженгиз" за намаляване на цената за депониране на земни маси, изкопани от трасето на магистрала „Люлин".
 
13. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно приемане на отчета за изпълнение на Годишната програма за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление по видове категории и видове обекти през 2009 г.
 
14. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно приемане на Програма за управление на общинската собственост през 2010 г.
 
15. Писмо от Живка Габрова - ликвидатор на „Обслужващи дейности" ЕООД относно актуализация на оценката на активите на „Обслужващи дейности" ЕООД в с. Рударци, община Перник.
 
16. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно продажба на движими вещи - употребявани гранитни павета, собственост на Община Перник. Предлага се продажбата на 971 000бр. употребявани гранитни павета или 2 136т. при начална тръжна цена 145 лв. за тон.
 
17. Писмо от Кмета на Община Перник във връзка с докладна записка относно замяна на недвижими имоти, собственост на физическо лице и Община Перник на ул. „Отец Паисий".
 
 
Внесена е още една докладна записка, която се отнася предоставяне за безвъзмездно управление на централната сграда на Професионалната гимназия по облекло и туризъм, която е публична общинска собственост, а училището е държавно.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.