iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


5 пожара гасиха през уикенда

На 14 произшествия са реагирали огнеборците от региона през изминалите почивни дни. В пет от случаите са гасени пожари с материални щети, а останалите са в сухи треви и отпадъци, съобщи за iPernik.com регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.
 
На 23 януари е възникнал пожар в апартамент на ул. "Вардар" в гр. Перник. Причината е оставена без наблюдение мазнина в готварски съд на електрическа печка. Унищожени са компютърна техника, кухненски шкаф и са опушени стените на жилището. Няма пострадали хора. На същата дата, около 19,45 ч. е пламнала къща в пернишкия кв. "Църква". Причината е неправилно ползване на отоплителен уред - складирани дърва в близост до парното котле, които са се самозапалили. Унищожени са ел. инсталация, дърва за огрев и са опушени стените на сградата.
 
Отново на 23 януари, около 18,40 ч. е пламнал фургон в радомирското с. Старо село, собственост на фирма "Кракра лес". И тук причината е неправилно ползване на отоплителен уред. Изгорели са фургона и паянтова постройка, имущество, лични документи и около 220 лева.
 
Тази нощ, около 02,30 ч. в гр. Перник, кв. "Хумни дол", пред жилищен блок е пламнал лек автомобил Опел "Корса", собственост на 24-годишната В.С. Нанесени са щети в задната част на автомобила. Причината за инцидента не е установена.
 
Образувано е досъдебно производство и работата продължават Първо РУ и РУ "Пожарна безопасност и спасяване".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.