iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Маджо гони Купата и Лига Европа с Миньор

Новото попълнение на Миньор Перник Младен Стоев заяви, че главната цел пред него и отбора е класиране в Лига Европа чрез квотата от Купата.
 
"Целите пред Миньор са оптимално класиране в "А" група и спечелването на Купата. Второто всъщност е и главна цел", заяви Маджо специално за SPORTNI.bg.
 
Най-сериозните противници пред "жълто-черните" в борбата за трофея са тимовете на ЦСКА и Славия. През есента перничани унижиха "червените" с 3:0 в София и показаха прилична игра при загубата си в София от Славия с 0:1.
 
Ако спечели Купата, Миньор ще спечели и квота за Лига Европа. Това може да се случи и ако загуби на финала от ЦСКА, а "армейците" станат шампиони.
 
Младен Стоев коментира обстановката и бъдещето си в Миньор.
 
"В Перник обстановката е добра. Познавам се с 80 процента от момчетата тук. С някои съм играл в Локо София, с други - в Локо Мездра. Няма да имам никакви проблеми с адаптацията", каза офанзивният полузащитник.
 
Маджо е добре познат и от треньора на тима Антон Велков. Халфът е юноша на Локо София, а Велков също е кадър на "железничарите". Познанството им обаче няма да гарантира титулярното място на футболиста.
 
"Действително Тони Велков ме покани. Това обаче не означава, че ще имам предимство пред другите. Миньор е балансиран и силен отбор и ако се представям добре, ще получавам възможност да играя. От мен се изисква да се раздавам в мачове и тренировки, а дали ще играя зависи само от мен и моето представяне", каза Стоев.
 
Младен допълни, че ще се раздели по взаимно съгласие с последния си клуб Вихрен. "
 
"Вихрен стана общински клуб и от ръководството заявиха, че няма да се гонят цели. Аз няма да имам финансови претенции към санданчани, а те ще ме пуснат без иск в Миньор", обясни Маджо.
 
Младен Стоев тренира наравно с новите си съотборници и най-вероятно ще вземе участие в следващата контрола на тима, която е в сряда срещу Миньор БД./Sportni.bg
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.