iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Продължава операция "Наглите" в Перник

Продължава операция "Наглите" в Перник

- "Рейтингът на Бойко Борисов е спаднал", злорадства социалист. Вече е само 150%!"
 
Такива вицове се въртят в политическите среди. И как иначе, защото въпреки напомпаните от някого медийни скандали около Румяна Желева, правителството на ГЕРБ затвърждава позициите си по места със стъпки в правилната посока - да задоволява обществените нагласи, които съществуват.
 
В крайна сметка, политиката е за това - да отразява ритъма и нуждите на обществото. Нещо, което позабравихме след комунистическо-ориенталско-поданическата ера на българския преход. И въпреки, че Бойко Борисов охарактеризира като "грешка" едно подобно вслушване в гласа на гражданите, което наскоро се случи около промените в Закона за електронните съобщения, то бихме могли да отдадем това на навика на премиера да говори с не винаги премерен тон. Или просто опит да докаже, че дори в грешките си, пак е прав.
Кога в миналото мнението на перничани, по един или друг важен въпрос, касаещ техния град, е било зачитано? Да не би кмет или министър да е излязал с позиция относно ТЕЦ-а? Или да е глобил ВиК заради постоянно разкопаните улици. Или санкционирал ръководството на местното ДАИ за безумието, което виждаме в транспорта? Кога десетките писма на перничани по медии и институции са значели нещо за цар или пъдар?
 
Не, за кабинетът "Станишев" и кликата около него, включително и на место ниво, интересът на една или друга личност, поставена като пионка и местена досущ като такава от шефско кресло в шефско кресло беше определящ за кадровите решения в държавните и общински дружества - и във "ВиК", и в "Топлофикация" и на всякъде другаде, където ръката на соц-елита можеше да стигне. А перничани ту мръзнеха, ту нямаха вода - я топла, я студена, ту улицата им се продъни след калпав ремонт, ту миксират чешмяната вода с камъчета и чакъл....
 
Сега, за онези които ядоха от държавната софра започват дълги Великденски пости. Нищо, че те напускат ръководните си постове с гордо вдигнати глави, както сами се изразяват пред медиите. То иначе, ако бяха с наведени, белкем се замислим: "Абе дали тези хора имаха морал, а? Разкаяние?". Същите обаче се оказват, дори по-нагли от разбитата банда за отвличания. Нали всички видяхме как онези си криеха лицата. А нашите се пъчат от страниците на местните вестници и соц-он-лайн платформи, за да разправят как недобронамерените граждани, които не плащат, са виновни за световното зло и управленската им импотентност, барабар с независимата журналистика.
 
Защото от последния селянин в някое забутано трънско селце, та чак до жълтите павета, народът повече от всичко, търси възмездие. И правилно схвана идеята премиерът - не чрез съд, превърнал се ен-та дупка на криминалния кавал, а чрез реални действия за прекратяване на царството и господарство на тези, които удряха по общественото спокойствие, може да се постигне това.
 
И после, питат социалистите, защо на Бойко му расте, рейтинга. И се жалват на последната мумия на прехода, наречена омбудсман, заради кадровите уволнения. Жална им майка ако още не са разбрали колко далече от истинската политика са, дори и в опозиция. Е, вярно, че една млада комсомолска лидерка от Перник започна уж да се разполага в Министерството на околната среда, но кои са министрите, за да спират властовия порив на тази млада дама.
 
За разлика от тях, ГЕРБ правят политика, без да забравят исконното правило - "Който плаща, той поръчва музиката!" . А в случая, данъкоплатеца поръчва музиката.
 
Следващото парче е музикален поздрав от ГЕРБ за всички Стойчо Василевци, Васил Стойчовци, Камен Каменовци и други знайни (но не с добро) паднали в битката за държавната баница соц-ръководители, така както гражданите на Перник го пожелаха:
 

 
 
Христиан  Даскалов

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.