iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник продава 100 декара в индустриалната зона на града

Да бъдат продадени 100 дка при средна цена 25 евро/кв. м в индустриалната зона на Перник е решил Общинският съвет, съобщи БТА. Предвижда се от сделки с тези терени в общинския бюджет да влязат 4,889 млн. лева.
 
На 10,049 млн. лв. възлизат планираните приходи от придобиване, управление и разпореждане с имоти общинска собственост през 2010 г.
 
От отдаване на терени и имоти под наем в местната хазна трябва да влязат 760 хил. лева.
 
Предвидени за продажба са 18 терена в регулация. Имотите са разположени в централната градска част и в бързо развиващия се пернишки квартал "Изток", отбеляза съветникът Петьо Фетфов. На 2,5 млн. лв. възлизат минималните постъпления от продажби на имоти.
 
Прогнозата е направена на базата на данъчна оценка, на по-късен етап ще се ползват лицензирани оценители и всички обекти ще преминат през тръжна процедура, обясни кметът Росица Янакиева. Според нея чрез продажбите ще се стимулира инвеститорският интерес, което пък е лост за по-леко излизане на общината от кризата.
 
500 хил. лева са планираните приходи от приватизация, още 580 хил. лв. се очакват от отдаване на нови концесии и от действащите в момента. Върху шест обекти ще бъдат учредени вещни права, което ще донесе на общината 820 хил. лева.
 
Съветниците не са приели постъпило предложение за налагане на мораториум върху продажбите на имоти до излизане от кризата.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.