iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


740 000 лева от имоти в общинската хазна

740 хиляди лева е получила община Перник през 2009 година под формата на приход от наеми, съобщи ТВ Кракра. За периода администрацията е отдала под наем 654 нежилищни имота, 27 помещения на политически партии, мери и пасища.
 
В годишния доклад на администрацията за изпълнението на програмата за общинската собсктвеност през 2009-та и резултатите от нейното управление черно на бяло е записано, че постъпилите суми от държавни концесии в местната хазна са 568 993 лева. Приходът на средства от концисии на общински обекти пък е 83 682 лева. През миталата година процедури за отдаване на концесия бяха открити за язовир „Ярджиловци", хижа „Селимица" и хижа „Кралев дол". Такава поцедура беше насрочена и за спортен комплекс Миньор, но поради липса на кандидати в последствие бе прекратена.
 
За 2010 година са подготвени шест нови обекта за приватизация. Очакваните приходи са за около половин милион лева. Пак през настоящата година предстои отдаване на концесия на спортния комплекс за зимни игри „Металург" и на северната зона на градския парк.
 
В областта на общинската собственост са извършени разпоредителни сделки, свързани с придобиване, продажби, учредяване право на строеж, прекратяване на собственост и замяна.
 
Община Перник разполага с 703 апартамента, в които са настанени 703 семейства, и 26 къщи на територията на Перник и Батановци. Горският фонд в общината е 29 928 декара.
 
2 619 348 лева общо са се влели в миналогодишния общински бюджет в резултат на това, че всички звена от администрацията, имащи отношение към стопанисването, разпореждането и управлението на общинската собстевеност, са си вършили работа добросъвестно.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.