iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Скандал за пари взривява БГ футбола

Целта на грандовете е да изхвърлят няколко тима от "А" група заради милионите от ТВ права
 
Сериозен скандал, в чиято основа са парите, е на път да се разрази в родния футбол, съобщава Sportal.bg. Причина за това е искането на родните грандове "А" група да бъде намалена на 12 или дори 10 отбора. Като претекст за желанието на Левски, ЦСКА, Литекс и още няколко от водещите ни тимове се изтъква слабата конкуренция в първенството. Sportal.bg обаче разбра, че не конкуренцията терзае грандовете, а постъпленията от ТВ права, заради което богатите клубове ще срещнат сериозен отпор при осъществяване на начинанието си.
 
Както е известно, за пет години клубовете в "А" група ще си поделят 50 млн. лева. Оттук нататък всеки сам може да си направи сметка с колко ще се увеличат приходите на грандовете, ако те успеят да прокарат новия формат и отборите в "А" група намалеят с 6 или 4. Цифрата със сигурност ще е над 1 000 000 лева.
 
Според много хора именно парите от ТВ права са и причината поне шест от по-бедните клубове да са заплашени с отнемане на лиценз. Така, чрез прикритието на някакви мними и неясни правила, проектът за намаляване на "А" група може да премине далеч по-безболезнено.
 
За намаляване на тимовете в "А" група вече се обявиха ЦСКА, Левски, Литекс, Славия и Черно море. Почти сигурно тези клубове ще бъдат подкрепени от Локомотив (София) и Черноморец.
 
На последния Изпълком на БФС пък стана ясно, че тази идея вече се обмисля доста сериозно от футболния съюз за въвеждането и през сезон 2011-2012.
 
Ако промените бъдат извършени, със сигурност те ще засегнат големи футболни центрове като Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Сливен, Перник и други, чиито клубове не е изключено да се озоват в "Б" група, макар в сегашното първенство да печелят доста точки срещу грандовете.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.