iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Лед от течове скова улици в Перник

Стар проблем затвори извънградската магистрала
Лед скова улици в Перник. Заради лошите метеорологични условия течове от спукани водопроводни тръби направиха пързалки на няколко места в града.
 
По уличното платно на „Софийско шосе" дебел пласт лед по протежение на 300 метра създаваше условия за катастрофи, но от общината предприеха мерки за почистване на леда и за отстраняване на опасностите.
 
В района на КАТ и на ромските жилища в кв. „Васил Левски", пък е имало образувани коловози, високи на места над половин метър.
 
По-опасно е положението на извънградската магистрала в района на бензиностанцията „Лео". Лед покриваше около 200 метра и по двете платна. Това наложи изкарването на големи машини и осигуряването на пътни патрули докато се почисти пързалката. Проблемът там е повече от стар. Всяка зима течове от склона над гара „Разпределителна" образуват поледица и по двете платна на магистралата. Още преди ремонта на пътя Областната комисия по сигурността вземаше решения за намиране на изход, но явно не са проработили. Повърхностните води са заустени в канавка, която както се оказва прелива. По стара информация към магистралата се стичат и мръсни води от намиращите се по склона къщи. Често се случва в този район да се запушва и канализацията от недобросъвестни граждани.
 
От областната администрация вчера съобщиха, че за проблема е информиран областния управител Иво Петров. Отново е свикана комисията по сигурността, която ще търси трайно решаване на проблема.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.