iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общинарите си поискаха залата

Общинарите си поискаха залата

Общински съвет в Перник единодушно реши безвъзмездно да бъде прехвърлено правото на собственост върху пленарна зала "Панорама" на местната Община, съобщи радио "Фокус".
 
В залата се провеждат заседанията на ОбС и редица обществени прояви. В промяната на статута на собствеността е включено и фоайето, като общият размер застроена площ е 400 кв. метра, както и движимото имущество, с което е оборудвана залата. След придобиването на собствеността, ОбС ще обяви имота за публична общинска собственост. Кметът на община ПЕрник и председателят на ОбС са подписали писмо, което чрез областния управител ще бъде препратено до премиера и до Министерски съвет. Имотът е актуван като публична държавна собственост, но общинската администрация винаги го е управлявала. Статутът на залата пречи на местната общинска управа да инвестира в залата чрез ремонт, преустройство и оборудването й със съвременна техника.
 
По време на официалното си посещение в Перник премиерът Бойко Борисов даде одобрението си за предприемането на необходимите фактически и правни дейности по безвъзмездното прехвърляне собствеността на залата на Общината. Мотивирано становище за прехвърлянето е изготвено и от областния управител Иво Петров.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.