iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Антон Велков: Не съм луд, за да спра Румен Трифонов за ЦСКА

Не знам колко взимат футболистите ми, но нямам нищо против да е повече от мен.
 
Старши треньорът на Миньор Перник Антон Велков е едно от най-актуалните имена у нас. Млад, амбициозен, успешен... Вчера той се съгласи да даде интервю, в което освен за подготовката на подопечните си каза и доста интересни неща за българския футбол. Ето какво сподели Велков пред "Тема Спорт".
 
- Г-н Велков, преди секунди научихме, че ръководствата на ЦСКА и Миньор са се споразумели и Румен Трифонов ще премине на "Българска армия"...- (Смее се.) От вас нищо не може да остане скрито. Да, така е. За мое съжаление Румен почти сигурно ще премине в ЦСКА. Има още няколко дребни детайла да се уточнят, но те са около личните му условия и мисля, че няма да има проблеми.
 
- Пускате ли го?- Аз не съм луд, за да спра мой футболист, който е искан от ЦСКА. Вече казах, че съжалявам за това, че няма да мога да разчитам на толкова силен и можещ играч, но в същото време се чувствам и горд. Гордея се, че под мое ръководство той изигра най-силните си мачове до момента. Сигурен съм обаче, че тепърва му предстоят още по-силни двубои с друг наставник.
 
- Имате ли в главата си варианти за негов заместник?- Нормално е да започвам да търся заместника му, но не мога да кажа, че съм притеснен от това. Успяхме да натрупаме доста състезатели и ще пробвам няколко варианта. Предстоят ни доста контроли, в които ще изчистим новата визия.
 
- Животът в Миньор обаче не свършва с Румен Трифонов...- Да, така е.
 
- Доколко студът попречи на подготовката на отбоpa?- Може да ви се стори странно, но ние сме един от малкото отбори, от който няма да чуете оплакване от климатичните условия. Приехме ги спокойно и смятам, че реагирахме доста адекватно. В никакъв случай не сме изостанали с подготовката, въпреки че пропадна първият ни лагер. След като се преместихме в Кюстендил, успяхме да наваксаме пропуснатото и всичко е наред.
 
Преди време казахте, че по време на подготовката, когато почиват вашите играчи, ще тренират по 2 пъти. Как приемат те натоварванията?- Това, което ме радва най-много, е, че не се налага да се обясняваме с футболистите колко е важно да си свършим добре работата. Радвам се, че виждам ентусиазъм в момчетата. Те самите са решени да не лежат на стари лаври и вместо да се отпускат, са решени да подобрят представянето си от първия полусезон.
 
- Какво е впечатлението ви от новите попълнения?- Всичко е наред. Относно техните футболни качества ние бяхме напълно наясно още когато ги привличахме, а сега се опитваме да ги нагодим и към отборния характер. В Миньор не могат да играят случайни футболисти, новопривлечените при нас знаят това и се опитват бързо да се аклиматизират и впишат в колектива.
 
- В събота вече е имало нощна тренировка в пиано бар. Как се представиха там играчите и успяха ли да ви убедят новите попълнения, че са се вписали в колектива?- О, и там бяха на ниво. Аз не обичам да се вглеждам детайлно в изявите на играчите по време на такива мероприятия, но ми направи впечатление, че са в отлична форма.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.