iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Не един, а два трансфера в ЦСКА направи "Миньор"

Въпреки, че контролата с клуба на Вихрен пропадна само часове преди нейното начало, от ръководството на Миньор намериха вариант, за да не се наруши ритъма на подготовка, съобщи клубният сайт minyor.com.
 
Днес перничани играха в тристранен турнир с отборите на Велбъжд (Кюстендил) и Германея, с които направиха по едно полувреме. Двата тима се подвизават в трета дивизия.
 
Срещу Велбъжд за „чуковете" точен беше Адриан Олегов. Новото попълнение Юри Иванов пък вкара за 1:0 срещу Германея. Второто попадение беше дело на Петър Петров. Дебют за перничани направи и Николай Иванов, който дойде от Спортист (Своге). Той е юноша на Локомотив София. Така след 1:0 и 2:0 в днешните мачове, на „Миньор" му остава да изиграе една последна среща в Събота с Локомотив София, преди да замине за лагер в Турция.
 
Изпълнителният директор - Пламен Атанасов заяви, че състоянието на тримата контузени в отбора се подобрява и се надява да може да се разчита на тях в следващите мачове.
 
Важните новини от деня бяха свързани с два трансфера в посока „Борисовата градина". В отбора на ЦСКА премина халф-бека на „жълто-черните" Румен Трифонов, който днес е договорил и личните си условия, след като клубовете се споразумяха за трансферната сума, която остава в тайна. Изпълнителният директор на „Миньор" заяви, че перничани ще получат и добър процент от евентуална бъдеща продажба на талантливия играч.
 
От ръководството са категорични, че винаги биха подкрепили своите футболисти, за да продължат развитието си във възходяща насока. Клубната политика, заявена преди време от мажоритарния собственик на „Миньор" - Никифор Вангелов, е да се дава поле за изява на млади футболисти, които да доказват възможностите си.
 
С човек по-малко остана и самото ръководство на перничани. От днес в екипа на ПФК „Миньор" АД не е генералният секретар на клуба - Атанас Караиванов, който ще заеме поста на спортно-технически директор в ЦСКА София. Той също ще пътува за Турция, но само че с тима на столичани.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.