iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сиси е нормален, ще го съдят за серийни убийства

Сиси е нормален, ще го съдят за серийни убийства

Уличеният в серийни убийства Станислав Ангелов - Сиси е нормален, сочат психолого-психиатрични изследвания, представени пред Пернишкия окръжен съд, съобщи Би Ти Ви.
 
Ангелов застана днес пред Темида по обвинение за убийство на видния пернишки бандит Николай Христов - Хайо. Той беше разстрелян показно в центъра на Перник на 19 февруари 2008 г.
 
За убийството бяха арестувани Станислав Ангелов и Николай Николов - Шатката. Сиси бе освободен срещу парична гаранция от 15 000 лв. заради медицинско заключение от затворническата болница в София, че страда от киста в мозъка.
 
Според новата медицинска експертиза Сиси няма киста, нито съдова малформация. Той страдал единствено от редки епилептични припадъци. Вещите лица уверяват, че Ангелов е бил психически здрав и в момента на извършване на убийството на Хайо.
 
Адвокат Марин Марковски, който ръководи защитата на Станислав настоя експертизата на вещите лица да не се приема, а изследването да бъде повторено. Съдът обаче не уважи искането му, заявявайки, че е неоснователно.
 
Освен за предумишлено убийство Ангелов ще отговаря и за лихварство, а Николов - за притежание на незаконно оръжие. Делото ще продължи с разпит на свидетели през март.
 
Сиси е уличен и в убийствата на съучениците си Кирил Христов - Багера и Биляна Кръстева, както и на сервитьора Цветелин Карпузов. Делата обаче още не са влезли в съда.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.