iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Извънредно: Пускат 4-ти котел, за да не замръзнат и перничани, и инсталациите

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков разреши аварийно включване на парогенератор №4 на ТЕЦ "Република" към Топлофикация Перник.
 
Извънредното включване на съоръжението се налага заради авария в 5-ти парогенератор. Той е единственият работещ парогенератор на топлоцентралата, разрешен за експлоатация.
 
Заради възникнал пробив на економайзерна повърхност се е наложило прекъсване на топлоподаването към град Перник.
 
ТЕЦ "Република" е без резервна мощност поради лоши екологични показатели на останалите четири котли.
 
Заради ниските температури на въздуха, необходимостта от осигуряване на отопление за населението, както и заплахата от крупни аварии по топлопреносната мрежа в резултат на замръзване, се дава разрешение за аварийно включване. Разрешението се дава само за времето до отстраняване на аварията.
 
Котелът вече е разпален и се подготвя за последващо включване на турбината, което ще позволи възстановяване на топлоподаването към града. Процедурата се очаква да отнеме около 6 - 7 часа.
 
За аварийното пускане на парогенератор №4 е уведомена Районната инспекция по околна среда и води, която е посетила централата и е направила протокол за предстоящото принудително нарушаване на забраната на МОСВ за работа на 4-ти парогенератор.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.