iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Махнаха д-р Симеон Василев от шефско място в национално сдружение

На извънредно събрание смениха ексшефа на пернишката болница д-р С. Василев
 
Директорът на кюстендилската МБАЛ "Д-р Н. Василев" д-р Михаил Зортев оглави Националното сдружение на областните многопрофилни болници в страната. Изборът е станал по време на извънредно заседание на сдружението в столицата, тъй като досегашният председател д-р Симеон Василев вече не оглавява болницата в Перник. Д-р Жаклин Калинкова, която вече не е директор на добричката болница, също освободи мястото на член на управителния съвет, обясни д-р Зортев.
 
По време на извънредното събиране са били избрани за нови членове на управителния и контролния съвет на сдружението новият директор на МБАЛ - Благоевград д-р Красимир Михайлов и д-р Вичев, директор на болницата в Русе.
 
По време на събирането е заявено, че областните болници настояват за увеличение на делегираните им бюджети за 2010 г. във връзка с очаквания повишен прием на пациенти, обясни новият шеф на Националното сдружение на областните многопрофилни болници в страната д-р Михаил Зортев.
 
В становище представителите на най-големите медицински заведения в страната са поискали правителството да поеме конкретни спешни ангажименти за усвояване на средства от европейските фондове с цел подобряване на инфраструктурата и медицинското оборудване във връзка със структуроопределящата роля на тези лечебни заведения.
 
Националното сдружение на областните многопрофилни болници със своя експертен потенциал да бъде партньор на Министерство на здравеопазването, комисия по здравеопазване на НС и БЛС с участие в работни групи при изготвянето и утвърждаването на нормативни документи в сферата на здравеопазването, се казва още в документа.
 
Те декларират, че реформата в болничната помощ е закъсняла и не трябва да бъде отлагана повече, и заявяват, че подкрепят законодателите промени, дефиниращи ясно понятия като болница, медицински стандарти, добра медицинска практика като гаранция за осигуряване на достъпна качествена медицинска помощ. От болниците в страната твърдят още, че разполагат с достатъчно сграден фонд, медицинско оборудване и квалифициран човешки ресурс, за да осигурят приема на пациенти от преструктурираните лечебни заведения в своите области./Струма
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.