iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хенри ван дер Кроон в Перник: Обичайте и светът ще ви обича

Председателят на Федерацията на европейските карнавални градове Хенри Ван дер Кроон пристигна днес в Перник. Видният гост бе посрещнат от кмета Росица Янакиева и хора от екипа й, съобщи ТВ Кракра.
 
Заедно с Ван дер Кроон в Перник дойдоха неговият асистент Джими Асмос и вицепрезидентът на федерацията Дейвид Брандао. Гостите подариха на кмета Росица Янакиева специален плакет с логото на федерацията. Домакините отвърнаха на жеста с рекламни подаръци.
 
Новото тази година е, че за първи път Перник ще посрещне гости и като Европейска столица на сурвакарските игри. Ето как Ван дер Кроон коментира това. „Да си европейска столица, е отговорност и сега всички ще ви наблюдават да не сбъркате. Но аз знам, че, правейки фестивала за 17 път, запазвате традицията и сте страхотни домакини, вашето домакинство е уникално. Ние считаме Перник за национална столица на фестивала. За нас фестивалът ви е най-добрият в Европа. Вие трябва да се гордеете с това. Когато съм тука, аз винаги гледам лицата на хората. Усмивките им са като логото на нашата емблема на федерацията. Затова Перник е един сървайвър, градът оцелява в трудни моменти. Въпреки че има закрити фирми в областта на металургията и минното дело, аз виждам как вие израствате, расте и вашата сила. Мисля, че Перник доказва, че целият цвят го обича.Бих използвал латинските думи на Цицерон: „Обичайте и светът ще ви обича". Аз вече за 15-и път съм тука и винаги е фастастично. Тук се чувствам у дома си. Хората по улиците ме поздравяват, познават ме и това е фантастично. Аз обичам този град, хората и лидерите му. Ван дер Кроун сподели пред пернишките управляващи и медии, че финасовата криза като цяло като че ли не влияе на провеждането на фестивали. Това е така, защото хората искат да се отърсят от нещастието и мезерията. Те искат да се усмихнат, понякога искат да живеят във фантастичен свят. А традициите са по-силни от кризата, допълни вицепрезидентът Дейвид Брандао.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.