iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


КАТ дебне неправилно пресичащи

Пешеходците могат да отнесат глоба до 50 лева
 
Хайки за неправилно пресичащи пешеходци ще организира КАТ "Пътна полиция". Пешеходците, които пресичат неправилно и създават опасност за движението ще бъдат глобявани, съобщи Главен инспектор Красимир Костов, цитиран от Дарик.
 
Глобата за неправилно пресичане е 10 лева, а ако в резултат на неправилното пресичане стане и катастрофа, виновникът ще плати 50 лева. От КАТ допълват, че и до момента има случаи на глобени пешеходци, но за в бъдеще полицаите ще бъдат много по стриктни по отношение на неправилно пресичащите хора и случаите на глоби ще се увеличат рязко.
 
„Издаваме разпореждане към всички контролни органи, които работят по контрола на движението и са на пътя, да реагират и да пресичат нарушения на пешеходци, а на най-грубите нарушители да им се налагат наказания. Пешеходците са на второ място по брой на тежките произшествия. За създадена предпоставка за произшествие от страна на пешеходеца глобата е 50 лева", обясни Костов.
 
Глоби ще бъдат налагани за пресичане на червен светофар, както и за преминаване на места, където липсва пешеходна пътека или има обозначения за забранено пресичане.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.