iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дума дупка не пълни

Общинската съветничка от Перник и зам. председател на Младежкото обединение в БСП Галина Асенова стана авторка и на в-к „Дума". Този път обществено активната дама не се изказва по екологични проблеми, както по-често се случва, ами търси отговор на въпроса дали в предизборни кампании партиите трябва да харчат луди пари за музикални концерти.
 
Българският рок е уж запазена рамка за десните партии, народната музика, тип на "Гости на бяло сладко", е предпочитана в левия сектор, джазът е за двете, а чалгата - за всички, с най-висока цена в листата, припомня тя родната картинка. В същото време прави извода, че да привлечеш на "митинг" чрез музика хора, които те мразят, и да вярваш, че ще гласуват за теб, е най-малкото недалновидно, безсмислено и издава липса на всякаква визия за реална политика.
 
След разговор със социономиста Искрен Пенчев, член на оперативното бюро на Младежката организация в БСП, Асенова стига до реално предложение. То обаче е по посока не на партиите, а на музикантите.
 
Галя Асенова задава въпроса дали не трябва ли да се забрани на музикалните изпълнители да пеят по предизборни концерти, така както е забранено на държавния служител да прилага политически пристрастия в работата си?
 
За ляво мислещите това може да е нормално. Но тя забравя, че държавните служители имат осигурен комат от публични финанси, докато музикантите се борят за всяка паричка в условията на свободен пазар и яростна конкуренция.
 
Та ако искаме да не се харчат пари за концерти преди избори, призивите трябва да са към този, който дава баницата, а не към този, който я яде.
 
С размислите на Галя Асенова за предизборните концерти на партиите „Дума" дупка не пълни.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.