iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Авторът на знака на СУРВА Филип Седефчев открива изложба

Авторът на емблемата на СУРВА Филип Седефчев открива изложба днес - 29 януари 2010г.(петък) от 12.00чч в галерия „АРТ салон" в Двореца на културата в Перник.
 
Изложбата е тематично свързана с XIX международен фестивал на маскарадните игри. Филип Седефчев е сред идейните бащи на фестивала в далечната 1966г. Автор е на запазеният знак, на първият плакат, както и на тотал дизайна на повечето от изданията на фестивала през изминалите 44 години. Сурвакарската традиция винаги е била вдъхновение в творчеството му. Настоящата изложба представя пластики от дърво в уникалният стил на автора. Няколко живописни платна пък са цветови акценти в скулптурната експозиция.
 
Изложбата ще бъде отворена за посещение от 29.01.2010 до 18.02.2010г.
Филип Седефчев e роден на 25.09.1935год. в село Садовик, Пернишко. През 1961 г. завършва Националната Художествена Академия, специалност "живопис" при проф.Ненко Балкански. Член на СБХ. Твори в областта на живописта, монументалните изкуства, скулптурата, графичен и пространствен дизайн. Автор е на над 300 реализирани постери, запазени знаци, гербове. Проектирал е и изпълнил над 90 монументални творби - стенопис, гоблен, витраж, пластики от дърво, камък, метал, керамика. Живописта му е определяна като символен балкански „Оп арт".
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.