iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мис България Антония Петрова: Мразех Перник!

"Когато бях малка, Перник беше най-омразният ми град", разкрива пред в-к "168 часа" победителката в конкурса "Мис България" Антония Петрова.
 
След победата й в престижното състезание организатори, медии и фенове на женската красота обявяват, че Антония е родом от миньорския град. Красавицата разказва нова и непозната досега история за своя произход.
 
"Родом съм от Пазарджик. В Перник единствено завърших гимназия. Бях постоянно заета, имах много за учене, ходех и на балет, и на английски език след часовете в училище. Нямах никакво време за игри и забавления и затова само чаках да стане време за ваканция и да замина при баба ми в Пазарджик", разказва за детството си най-красивата българка.
 
Тя с охота разказва за лудориите през летните ваканции в любимия град.
 
"Моята снимка беше постоянно на стената на отличниците в училище. Не признавах други оценки освен шестици. Още от малка знаех, че искам да се занимавам с международно право и да уча международни отношения. Бях на седем-осем години и никой не ме приемаше насериозно, дори майка ми. Според нея нямаше и смисъл да опитвам, защото само деца на партийни членове бутвали там. Но когато станах абитуриентка, наистина влязох да уча международни отношения.", разказва за постиженията си красавицата.
 
Тя е доказала на близките си колко е целеустремена и успяла в областта на международното право. Година след като са я приели  в тази специалност, записва и втора - "Право" в УНСС.
 
"Баща ми беше много против да участвам в "Мис България". В началото директно ме отряза с думите "За какво ти е това?". Разубеждаваше ме, че съм достатъчно успяла по пътя, който съм поела, и няма нужда да се доказвам с хубост", разказва за реакциите на близките си миската. За разлика от баща й, майка й подкрепила решението. "Тя винаги и във всичко ме подкрепя", разказва за отношенията си с близките най-обсъжданата миска. След скандала с избирането си Антония има своя концепция защо е предизвикала толкова бурни реакции. "Разчупих много стереотипи с избирането си. Разбих мита за безмълвната миска, която само пърха с мигли и маха с лакирани пръстчета. Имам характер, не мълча, умна и успяла съм. Явно този образ не беше удобен за много хора", обяснява защо пое толкова негативи около избора си Антония.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.