iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Четири министерства и Народното събрание поздравиха перничани за празника

Четири министерства и Народното събрание поздравиха перничани за празника

"Поздравявам организаторите за последователността и неизчерпаемата енергия, вложена в организирането и провеждането на тази наистина родолюбива инициатива, с която гражданите на Перник с основание могат да се гордеят", пише Цецка Цачева - председател на НС в поздравителен адрес по случай фестивала "Сурва".
 
Уважение към празника показаха още министрите на регионалното развитие, културата, земеделието, транспорта и съобщенията, които също поздравиха перничани за "Сурва".
 
"Радвам се, че чрез този празник продължавате добрите български фолклорни традиции, които възпитават младото поколение в родолюбие и уважение към непреходните човешки стойности", пише министър Мирослав Найденов.
 
"В динамичното време, точно такива появи могат да бъдат от една страна ключа към съхраняване на националната ни идентичност, но от друга да бъдат приноса ни към световната култура и да ни впишат в глобализиращия се свят", убеден е министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията - Александър Цветков.
 
"На добър час" пожелава на всички участници във фестивала и министър Вежди Рашидов. "Да им благодарим за неповторимите преживявания, с които ни даряват чрез тяхното изкуство", призовава той.
 
"Запазили сме вярата си, че по магически начин човек може да въздейства на природата , вярвайки че колкото по-високо скочат кукерите, толкова по-високи ще са доходите. Пожелавам на всички Вас, да продължите традицията на маскарадните игри, които са пренесли българския дух през вековете и да го предадете на поколенията по "пътя" на бъдещето на България", припомня старите народни вярвания министър Росен Плевнелиев в поздрава си до перничани.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.