iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ден трети: С огромно хоро приключи фестивала "Сурва 2010" - снимки

Ден трети: С огромно хоро приключи фестивала "Сурва 2010" - снимки

С огромно тройно хоро, в което участваха кметът  и областният  управител на Перник, на централния градски площад „Кракра", бе закрит 19-тият Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва 2010" в Перник.
 
През целия неделен ден продължи дефилето на групите от страната и чужбина. Падналият лек дъжд не можа да смути доброто настроение на участници и гости на фестивала.
 
"Перник три дни беше голяма сцена, на която си дадоха среща различните традиции и култура", каза кметът  Росица Янакиева при закриването на "Сурва 2010". „С безупречното си поведение перничани показаха, че Перник е истински европейски град", поднесе комплимент към публиката кметът.
 
По-рано през деня малкият Димитър, който е най-малкия член на сурвакарската група на пернишкото село Богданов дол, бе награден с медал на Федерацията на европейските карнавални градове. Впечатлен от факта, че момченцето няма още и годинка, сподели Кристиан Мишел - вицепрезидент на карнавалния организационен комитет в белгийския град Арлон и член на ФЕКГ  и му връчи карнавалния символ.
Малчуганът беше облечен с пухкава бяла дреха, а на главичката си имаше шапка като на мече. Малки звънчета бяха вързани на кръстчето му.
 
Десетки други образи от близки и далечни села и градове оставиха спомен в съзнанието на перничани дошли да "ликуват по Сурва", както гласи мотото на фестивала.
 
Ето и едни от интересните моменти през третия последен ден, уловени от репортер на iPernik.com.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.