iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пиян се заби в автобус, друг в стълб

Шест бързи производства за шофиране след употреба на алкохол са започнати от служители на ОДМВР гр. Перник през изминалите почивни дни.
 
На 30 януари, около 02,25 ч. в гр. Перник, ул. "Св. св. Кирил и Методий" пред магазин "Явор" е спрян за проверка л.а. Фолксваген "Пасат", управляван от перничанина Б.С./35 г./. При изпробването му с алкотест "Дрегер" са отчетени 2,31 промила. Водачът е отказал кръвна проба.
 
Следващата нощ, около 20,00 ч. в гр. Радомир, на ул. "Цар Освободител", лек автомобил "БМВ", управляван от столичанина А.Б./27 г./, най-вероятно поради движение с несъобразена скорост се удря последователно в електрически стълб и крайпътно дърво. При изпробване на водача с техническо средство за алкохол, са отчетени 1,27 промила.
 
Отново на 31 януари, около 22,35 ч. в гр. Перник, на спирка "Шахтьор", Фолксваген "Пасат", управляван от перничанина Р.М./30 г./, се удря в спрял на спирката автобус "Ивеко". Няма пострадали хора. При изпробване на водача на пасата за алкохол, са отчетени 1,80 промила. Същият е отказал кръвна проба.
 
На 01 февруари, около 01,10 ч. в гр. Перник, на кръстовището на улиците "Софийско шосе" и "Св. Петка" е самокатастрофирал Фолксваген "Голф", като се е ударил в бетонов стълб. При изпробване на водача Р.К./18 г./ от гр. Перник за алкохол, са отчетени 1,35 промила. Взета му е кръвна проба за медицинско изследване.
 
Пиян перничанин, предизвикал скандал и нарушаване на обществения ред в ресторант в пернишкия кв. "Църква" е задържан по-късно, да управлява лек автомобил. 43-годишния А.С. е спрян да шофира джип "Мицубиши - Паджеро" на ул. "Р. Димитров" в кв. "Изток". Мъжът е отказал да бъде изпробван с техническо средство за алкохол, както и кръвна проба.
Най-вероятно отново пияни са извършители на други две вандалски прояви през уикенда. Прозорци на два павилиона за цигари и алкохол са били изпочупени в Перник в неделната нощ. Няма извършени кражби от обектите.
 
Около 40 минути след полунощ е счупен прозореца на павилион на ул. "Кракра". Обектът се стопанисва от 30-годишния М.Г. от гр. Перник. По негови данни няма извършена кражба.
 
Четиридесет минути по-късно е счупен прозореца на павилион на ул. "Търговска". И там случая е идентичен с предишния.
 
Започнати са досъдебни производства и извършителите се издирват.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.