iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съветниците не приеха отчета на кмета за изпълнението на общинския бюджет

Съветниците в Перник отказаха да приемат касовото изпълнение на миналогодишния бюджет на общината.
 
Разчетът относно управлението на приходите и разходите за делегираните държавни и общински дейности обаче е внесен и приет в министерството на финансите, съобщава ТВ Кракра.
 
Отчитайки се пред съветниците за касовото изпънение на миналогодишния бюджет, кметът Янакиева заяви, че по отношение на приходната част в основния финансов документт се е получило сериозно разминаване в заложеното предварително число и това, което се е получило при годишната равносметка. Много по-малкият приток на средства от събрани такси, данъци и управление на общинската собственост е в резултат на лошата канюнктура на пазара на недвижими имоти. Градоначалникът дори сподели, че донякъде е доволна от факта, че администрацията не се е изкушила да продава на безеценица свои имоти.
 
Но не това бе основният мотив на комисията по бюджет и финанси да излезе със становище, че не приема отчета на бюджет 2009.В отговор на тази позиция от страна на съветниците кметът Янакиева обеща, че през 2010 година, ако има дефицит, той ще бъде процентно еднакъв за всички второстепенни разпоредители.
 
27 от съветниците гласуваха въздържал се. При приемането на касовото изпълнение на миналогодишния бюджет, един беше против, а 10 дадоха положителен вот.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.