iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник "заряза" бюджет 2010г.

Докато в храма още траеше прозничната литургия за празника на св. Трифон, с пълно единодушие днес общинските съветници приеха бюджет 2010 на община Перник. Както си обичая, вместо лозите съветниците "зарязаха" общинския финансов план да се множи и да има пари за всичко.
 
Съветниците от ляво го определиха като  „социален" , десните пък казаха, че е възможния в условията на криза и се стреми максимално да отговори на минимални изисквания в повече сфери.
 
Според общинската администрация, бюджетът цели да има минимални сътресения в отделните сектори. Той е неизбежен, но с много усилия от страна на общината трябва да бъде изпълнен. Различното в бюджет 2010 г. е изпълнението на делегирани бюджети в детските градини.
 
Кметът на община Перник Росица Янакиева също изрази своите притеснения по отношение на тазгодишния бюджет и изрази своите опасения за приходната част на бюджета. Според нея трябва да се продава и да има максимална цена в индустриалната зона, за да има инвестиции.
 
"На мен бюджетът не ми харесва, но това е положението...", заяви на публичното обсъждане на документа преди дни кметът Янакиева.
 
Тогава Янакиева повтори метафората на министъра на финансите - Дянков като оприличи бюджета на пица. Пернишкият кмет подчерта, че по-голямото парче от пицата представлява общинско финансиране, а държавният дял е в пъти по-малък.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.