iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


За "Кмет да прости"...

Има няма месец и кметът на Перник преплеле краката и кривне в крайно-дясно, но с такава сила, че Здравната реформа ни изглежда като виц от реч на Уго Чавес.
 
То не бяха такси, глоби, сини зони... Уж леви, пък Янакиева и хората й в Общинския съвет дори се скараха с опозиционерите защо не може общинско предприятие да "копае" перничани. Така де - хитреците няма вече да плащат за паркиране, нито за смет, нито за жилище, поне на прощаване да оставят някой лев във общината за "Бог да прости" , пардон "Кмет да прости".
 
Сега на дневен ред, отново се появи... закриването на училища. И този път ръчичките ще си ги мием с казионна комисия, която уж ще проверява що е то рязане на глави в училищното дело и има ли то почва у Перник. Обичайните заподозрени - 8-мо ОУ и 4-то СОУ отново са в светлините на прожекторите. Камерата работи, ножовете се точат.
 
Има един такъв израз - "Умря циганката дето те хвалеше". Та директорите на въпросните училища тъкмо си мислиха, че е умряла циганката дето ги отписваше за живи, пък тя взе, че пак се появи... И с още по-голяма сила заговори колко вредни за себе си и обществото са тези две училища и колко глупав трябва да е всеки, който още не го е разбрал.
 
Та и аз, като един средно-статистически гьотферен се чудя какво  му е социалното и отговорното на това да закриеш две школа, само и само, за да прилапаш парите, които държавата ще ти даде за това харакири и да продадеш сградите за жълти стотинки като кило кренвирши.
 
Питам се, какво стана и с "уж" спечеления интегриран проект, който щеше да изсипе десетки милиони в ремонта на няколко училищни сгради при последните мераци за образователна реформа в Перник. Да, същите онези милиони, които кметът Янакиева обеща на ГПЧЕ, за да се преместят в друга, но модерна сграда и доверчивата като горска кошута директорката на Езиковата гимназия започна да стяга багажа за онзи "по-добър и хубав свят" като същинско камикадзе, от който добре че беше недоволството на гражданското общество, за да я измъкне.
 
Знам само, че след цялото онова театро преди близо 2 години изгърмя един бушон, а така "окаяните" училища продължиха да съществуват на пук на историята за "циганката дето ги отписваше". Те и сега ще издържат, освен ако някой не им "помогне" с проклетии за скорошен фалит и всяване на смут сред учители, родители и ученици.
 
И някой и друг бушон в общинската администрация може да гръмне, че те профилактично трябва да се сменят.
 
Но това което ще остане е наглостта на политиците да се наричат "социални", докато подлагат на евтаназия българското образование и здравеопазване и взаимно се гнусят от своите колеги, вместо от самите себе си. "Кмет да прости" и Амин - някои неща просто са непреходни.
 
Х. Даскалов

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.