iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обявиха медийна война на ГЕРБ Перник

Общинската съветничка от БСП Галина Асенова се оказа ябълката на раздора.
 
Местно он-лайн издание, свързвано с ръководни среди от социалистическата партия и община Перник, обяви началото на медийна атака срещу ГЕРБ в Перник. От утре, изданието се заканва да бомбардира областния управител с въпроси на принципа "Минута е много", тъй като "се прикрива информация".
 
Резултатите от гласуването на перничани по време на класацията "Личност и събитие на годината" Перник 2009 обаче показват друго нещо. Там Иво Петров спечели 13,2% от гласовете в категория "Политика" именно заради откритата си медийна политика. Самият той се включи в организацията и провеждането на благотворителен спортен турнир преди време, след като в публикация на iPernik.com пернишки младежи изразиха съжаление, че не може да осъществят контакт с него, за да го поканят.
 
Източници на iPernik съобщават, че атаките са дирижирани от местен PR експерт и са свързани с наближаващите избори догодина. "Доста рано започнаха предизборната кампания", коментират от партията на Бойко Борисов.
 
Официалната версия за това недоволство е освобождаването на общинската съветничка Галина Асенова от Областната администрация. Петров не е счел за нужно да свика медиите, тъй като Асенова е чиновник, а не ръководен кадър в Областната администрация.
 
Както iPernik първи Ви информира, Галина Асенова е била освободена по взаимно съгласие. Тя отрича политическите й пристрастия да са били в основата на разрива с нейния шеф Иво Петров, както и това те да са били в разрез с професионалните й задължения.
 
Ще ви припомним само част от тезите, с които Младежкото обединение на БСП, излезе през последните месеци спрямо правителството. Зам. председател по въпросите на гражданското общество в това обединение е именно Галина Асенова - доскорошната служителка на Иво Петров:
 

  1. "Управляващите от ГЕРБ са на път да извършат геноцид над българския народ."
  2. "Г-н Божидар Нанев - министър на здравеопазването, трябва да бъде хоспитализиран."
  3. "Бюджетът за 2010 г. е антисоциален и силно рестриктивен, с твърде много приоритети и липса на финансов ресурс за изпълнението им."
  4. "Този бюджет е удар по социално слабите, младите, възрастните и хората с увреждания"
  5. "Изразяваме притеснение от липсата на сериозна законодателна дейност, за сметка на откровено лобистки закони."

 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.