iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


7-километров парк създава община Перник

7-километров парк създава община Перник

Община Перник предвижда изграждането на 7-километрова паркова зона по течението на река Струма.
 
Това съобщи за радио Фокус кметът на Общината Росица Янакиева. Идеята е заложена в проект, представен наскоро по оперативна програма "Регионално развитие" и се нарича "Река Струма като основен фактор за социално интергриране на населението в Перник".
 
При положителен развой, след около две години Перник ще се сдобие с красива паркова зона, обхващаща района от централния градски парк до парка в кв. Изток, разположен покрай улица "Благой Гебрев". 6 302 000 лева ще бъдат инвестирани в изграждане на детски площадки и места за отдих през свободното време и рекреация на перничани.
 
Обединяващият елемент е река Струма, по поречието на която ще бъдат разположени уютни кътове за отмора. Предвидена и велоалея, която в момента липсва на перничани. По думите на заместник-кмета арх. Михаил Михайлов, този проект е отворен и ще може много лесно да се надгражда. Предвидено е и изграждането на площадки за деца с увреждания. За незрящи малгугани ще има играчки с Брайловата система, както и такива в помощ на деца с увреден двигателен апарат. Специално внимание ще бъде отделено на достъпната архитектурна среда. 5% от стойността на проекта или 315 000 лева ще бъдат вложени в система за видеонаблюдение.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.