iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ясновидецът Роберто: Пазете се от ходжите!

Ясновидецът Роберто: Пазете се от ходжите!

Те не развалят, а правят магия върху магия, твърди надареният перничанин пред таблоида "Уикенд"
 
Роберто Методиев е само на 19 години, което го прави един от най-младите ясновидци в България. Въпреки крехката си възраст, той има славата на човек, познаващ бъдещето. Миналата година младежът демонстрира уменията си във втория сезон на шоуто „Ясновидци".
 
Още в началото на срещата ни, Роберто веднага бърза да ми докаже способностите си, започвайки да разгадава неща от миналото ми. Написва името и рождената ми дата на голям бял лист и под тях чертае странни символи, съставени от ченгелчета и заврънкулки. Обяснява ми, че това са кодове на Атлантида, на които се е научил съвсем сам и едва по-късно разбрал, че са използвани за разгадаване още от древни времена.
 
Роберто признава, че хората често са скептични към уменията му, но когато започне да им отгатва какво им се е случвало, бързо променят мнението си. „Знам, че в България е пълно с шарлатани и всеки гледа да те излъже за много пари. От това ми е най-криво, защото да печелиш чрез болките на някой друг наистина е безумие. Аз в началото дори не исках такса за посещенията при мен, хората сами ми оставяха колкото преценят", разказва ясновидецът.
 
Както всеки занимаващ се с гадания, Роберто има свое мнение за магиите. Смята, че съществуват три вида - бяла, сива и черна. Бялата се прави за любов, щастие и късмет; сивата е нисша магия, реализирана чрез предмети - конци, косми, яйца и т.н., а черната, висшата, е най-опасна, защото засяга насочването на отрицателна енергия и се практикува само от вещери. Младежът не иска да навлиза в повече подробности, тъй като правенето и развалянето на магии са опасни и могат да преобърнат човешкия живот. Издава все пак една тайна за любовната магия. По думите му тя се прави с червени свещи, мед и снимка на човека, за когото е предназначена. При нея обаче също трябва да се действа внимателно, защото ако е сбъркана, води до необратими последици. Така преди време млада депутатка потърсила колежка на Роберто с желанието да направи магия за любов на неин колега от най-голямата парламентарна група.
 
Врачката обаче объркала пропорциите и вместо да се радва на щастлива любов, народната представителка се разболяла от анорексия. „Тези неща не се шега, дори да е за добро, магията може да е много опасна", категоричен е ясновидецът.
 
Освен шарлатаните, Роберто отрича и ходжите. Смята, че са от друга религия и ако християнин отиде при тях, изневерява на собствената си вяра. „Ходжите не развалят, а правят магия върху магия, пазете се от тях!", предупреждава момчето. И изглежда искрено.
 
След това прави опит да надникне в бъдещето на страната и развитието на политиката. Казва, че в съзнанието си вижда покушение над депутат, който е взривен в колата си с бомба. Предсказва и кой ще е министър-председател след Бойко. „Един ден Борисов ще се оттегли от политиката и ще посочи свой наследник. След това ще има избори и новият премиер ще е Иван Костов, сигурен съм в това", говори сякаш в транс Роберто.
 
За финансовата криза твърди, че тепърва ще започне да ни се отразява. После заявява, че често пред очите му изниква картина на новопостроен голям завод, но не знае със сигурност дали това е прословутата фабрика за преработка на софийския боклук. Допълва, че през юни може да очакваме земетресение в Рило-Родопския масив, което обаче щяло да се размине без жертви и сериозни последици.
 
В края на интервюто, когато разговорът вече не се записва, Роберто споделя, че в близко бъдеще, до 2-3 дни вижда голяма влакова катастрофа. Уточнява обаче, че не може да каже кога и къде точно ще се случи. Броени дни след предсказанието му - на 15 февруари, два влака в Белгия се сблъскаха челно и загинаха 18 души.
 
Вестник Уикенд
 
Роберто ще приема перничани всеки уикенд в офис в центъра на Перник. За записвания: 0895 21 96 64

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.