iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Разплащат ремонта на театралната зала по схема

Първото плащане за ремонта на театралната зала в Двореца на културата в Перник може да се очаква до две седмици. Това е съобщил финансовият министър Симеон Дянков в Перник, цитиран от „Фокус"- Пирин.
Виципремиерът Дянков беше в града като гост на пролетен карнавал на Езиковата гимназия. Преди да се включи в празника той имаше разговор при закрити врата с кмета на Перник Росица Янакиева и с директора на Двореца Петьо Фетфов.
Министър Дянков съобщи пред медиите, че се е запознал с проекта. По думите му той е разчетен така, че след около шест месеца ще бъде изградена сцената, а след това ще бъдат монтирани и седалките в салона. Той обясни, че допълнително ще бъде правена акустика на залата.
Правителството ще отпусне 3,6 милиона лева за възстановяването на изгорялата зала. Част от средствата ще бъдат преведени авансово през следващия месец.
Според него може да се очаква, че след след 11 месеца, салонът ще е готов. Премиера на пернишкия театър в тази зала може да има в края на годината, или в началото на 2011-та, каза министър Дянков.
 
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.