iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанин брани българските фермери пред Брюксел

Перничанин брани българските  фермери пред Брюксел

Избраха Хранимир Генчев за национален организационен секретар на ЗНС
 
Пернишкият общински съветник от групата "Съюз за Перник" е новият оранизационен секретар на парламентарно-представената партия "Земеделски народен съюз". Изборът на Генчев за ръководното място е станал на последния управителен съвет на хората на Стефан Личев преди броени дни.
 
Една от първите задачи на Хранимир Генчев и неговите колеги в ЗНС ще бъде да започнат кампания за възвръщането на доброто име на родните фермери пред Европейския съюз.
 
Според Генчев, незаслужено нашите земеделски производители биват очерняни пред отговорните институции, редом с политици и партийни функционери от предишното правителство. "Нашата политическа сила подкрепя усилията на правителството да се пребори с престъпността. Но не бива всички тези проверки в разплащателната агенция да пречат на работата на експертите, свързана с навременното превеждане на субсидии, заработени от фермерите", категоричен е общинският съветник от Перник. Според него подобни забавяния  могат да бъдат фатални за земеделските производители, тъй като много от тях разчитат на държавни средства, за да изплащат кредитите, взети, за да се покрият европейските норми и изисквания за еко-производство.
 
"В страни като Гърция и Полша процентът лоши проекти, при които има съмнения за злоупотреби или неравилно изразходвани средства е по-голям, но там никой не хвърля вината върху обикновения производител. Държавата трябва да осъществява строг контрол, но редом с това стриктно да изпълнява задълженията си. Час по-скоро трябва да бъдат пуснати мерките за кандидатстване с проекти на производителите. Вместо това, проекти се бавят, други се отхъвърлят без основание. Всичко това поражда социално напрежение и влияе лошо на икономическата среда - от националното стопанство до съдбата на обикновения фермер", убеден е Хранимир Генчев.
 
"Още повече, от националното ръководство на ЗНС настояват да бъдат изравнени субсидиите за родните фермери с тези в Европейския съюз, защото стандартите са еднакви за всички", допълва Генчев, част от новото поколение млади пернишки политици, пробиващи си път и на национално ниво.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.