iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Земеделци и Войводи борят червената крепост Ковачевци заедно

Земеделците на Стефан Личев и воеводите на Красимир Каракачанов сядат на масата за разговори в понеделник.
 
Земеделският Народен Съюз и ВМРО най-вероятно ще излязат с обща кандатура за предстоящите местни избори за кмет на община Ковачевци, съобщи за iPernik.com общинският председател на ЗНС Перник - Хранимир Генчев.
 
"Доброто сътрудничество между двете партии фигурира от доста време. Нашите политически организации бяха в основата на движение "НАПЕРД", после и в проекта "България на гражданите и регионите", който изстреля РЗС в парламента. Логично е две десни и утвърдени през годините партии да намерят достатъчно силна кандидатура, която да бъде припозната от местната общественост в Ковачевци", коментира Генчев.
 
Според него е недопустимо политически лидери да коментират, че Ковачевци е "измислена община", която моментално трябва да бъде закрита, а в следващия момент да издигат свои кандидатури за кмет. Общинският шеф на ЗНС не пожела да спомене кой визира с думите си, но преди броени дни председателят на АТАКА в Перник излезе с подобна позиция за закриването на Ковачевци като център на административни услуги.
 
"За нашата партия от голямо начение са малките общини - там възможностите са по-ограничени, хората имат силно общностно чувство, привързани са към земята и имотите си. Не може да искаме от тях да плащат административни такси и данъци другаде, до колкото законът не го налага. Да вкарваш политическа идеология в тази тематика е недопустимо", допълва още Хранимир Генчев.
 
Той се надява, че ЗНС и ВМРО ще успеят да превъзмогнат традиционно силните кандидатури на ГЕРБ и ВМРО чрез директни разговори с местното население, срещи, дебати по истинските въпроси от деня - проблемите на фермерите и земеделците, развитието на Ковачевци като потенциален център етно-туристически център и облагородяването на местната инфраструктура посредством европейските фондове.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.