iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Загуба на Миньор след малшанс и съдийска грешка. Снимки

Съдията не зачете чист гол на перничани
 
Миньор не успя да зарадва с добър резултат близо 2000 свои привърженици дошли да наблюдават днешната среща на "Стадиона на мира".
 
Двубоят започна с натиск на перничани и бързи пробиви по дясното крило. Личеше си липсата на Румен Трифонов в състава, който иначе движеше играта на миньорци по лявото крило. Неговият заместник днес Харизанов не успя да блесне с нито едно по-сериозно включване.
 
В нападение, Атанас Николов направи два фрапантни пропуска. Първият бе  в 20-тата минута, когато не успя да отиграе добре топката след извеждащ пас на новото попълнение Младен Стоев. В отсрещната атака след пряксвободен удар за гостите играч на Пирин се извиси над всички и с точен удар с глава заби топката в мрежата на Иванов за 0:1. Това бе единственият гол в мача и единственото по-сериозно положение пред вратата на "чуковете".
 
От тук нататък играта бе под пълният контрол на Миньор, но това не беше достатъчно за нещо повече от загуба. В 37-мата минута след грубо влизане в краката на играч на Миньор, Воденичаров от гостите получи заслужен втори жълт картон и съответно - червен и напусна терена преждевременно.
 
До края на полувремето активният през цялата среща - Любомир Витанов отправи 2 опасни удара от голямо разстояние, а Николов изпусна още едно много добро положение. Младен Стоев центрира от пряксвободен удар от над 20 метра, топката беше избита от вратаря на Пирин в корнер и при последвалото разбъркване в наказателното поле на "орлетата" Николов пропусна да изравни от 3 метра.
 
Само две минути след това останаха съмнения за неотсъдена дузпа в полза на перничани след като играч в "жълто-черно" беше избутан в пеналтерията. Най-спорното положение обаче дойде в самия край на полувремето, когато само съдията не видя как топката се претърколи  във вратата на благоевградчани. Младен Стоев отправи сравнително лек удар от ръба на наказателното поле, но стражът на Пирин изпусна топката и тя премина с целия си обем зад гол-линията. Реферът обаче остана безмълвен и така повлия за крайния резултат.
 
На полувремето след неубедителното си представяне  Атанас Николов заслужено беше заменен на върха на атаката с Георги Илиев, дошъл под наем от ЦСКА. От редките отиграванията на Илиев си личеше ноговата класа, но въпреки това той не успя да помогне на съотборниците си. Друг новак започнал титуляр - Юри Иванов, събщо напусна игра, за да даде шанс за изява на Павле Делибашич. Сърбинът успя да порита обаче по-малко от половин час, преди да се контузи неприятно и да бъде откаран в последствие с линейка извън стадиона. На негово място влезе Пламен Крумов.
Въпреки смените, темпото на игра драстично спадна поради тежкия терен, който доведе до множество неточни отигравания и игра наситена с центрирания и от двата отбора. Миньорци не успяха да се възползват от числовото си предимство и се активизираха повторно едва към 80-тата минута. Тогава 3-4 играчи в жълто-черно се разминаха със завършващия удар към врата на Пирин след продължително разбъркване в противниковото наказателно поле.Още куп центрирания и изсипани топки към вратата на гостите не успяха да променят резултата.
 
Липсата на късмет вбеси дори клубния собственик Никифор Вангелов, който не скри раздразнението си от малшанса. След края на мача старши-треньорът на перничани Антон Велков също заяви, че не може да се сърди на играчите, тъй като те са направили всичко по силите си, за да обърнат негативният резултат.
 
Миньор - Пирин 0 : 1  Кондев 22'
 
МИНЬОР: Ивайло Иванов, Олегов, Златков, Стоев, Харизанов, Цветков, Николов (46-Илиев), Янкович, Юри Иванов (53-Павле Делибашич, 77-Крумов), Витанов, Марков
ПИРИН: Макенджиев, Ризов, Георгиев, Митревски, Попев, Молдованов, Коцев (85-Сандански), Воденичаров, Паланков, Младенов (90-Наков), Кондев (64-Златковски)
 
Гл.съдия: Георги Йорданов

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.