iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Диян Нанов: Полицията в Перник среща трудности с комерсиалната престъпност

Действително има пропуски в работата на полицията в Перник по различните направления на дейност. Това каза за радио "Фокус"-Пирин директорът на Областна дирекция на МВР Перник комисар Диян Нанов във връзка с слабата оценка поставена от ръководството на МВР за работата на дирекцията през миналата година. Комисар Нанов уточни, че по всички направления на дейности са разработени и изведени конкретните проблемни въпроси какво следва да бъде отстранено, за да може да се работи с по-интензивни темпове за постигане на нужните резултати.
 
Диян Нанов допълни, че усилията на полицията в Перник ще бъдат насочени основно в противодействие на престъпността, работа по събиране на годни веществени доказателства и средства за нуждите на досъдебното производство. „Също така дирекцията ще се насочи към получаване на изпреварваща оперативна информация за замислени осъществявани и осъществени престъпления от общ характер, включително и такива от организирани престъпни групи", допълни още комисар Нанов.
 
Той обясни, че Областна дирекция на МВР Перник разполага с необходимия ресурс, но все пак има елементарните текущи проблеми, от организационно естество.
 
„Имаме резерви по отношение организация на работа по конкретни направления на дейности. Всичко това е направено и анализирано и пак казвам набелязали сме конкретни промени, които следва да направим. Основно реорганизация на патрулната дейност, осигуряване на полицейско присъствие по малките населени места. Контрол на процесите, които стават в тези населени места. На нас ни куцат проблемите с комерсиалната престъпност", обясни комисар Нанов. Той посочи, че там, където са регистрирани множество домови кражби в резултат на това, че местата са отдалечени, трудно се посещават от полицейски служители. „Това са места, където имотите се посещават няколко пъти в годината от собствениците, кражбите са заявени за доста продължителен период назад, трудно се постига до конкретен извършител ако дойде собственика пролетта и каже, че за периода от септември до април в дома му,намиращ се в село Забел, Трънско, липсва да кажем някаква покъщнина, така трудно може да се работи по така неща, които са станали назад във времето и нямаме конкретика", заключи Нанов.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.