iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Червените възмутени, преследвали ги и ги уволнявали

Националният съвет на БСП прие декларация, в която остро възразява срещу всички форми на политическо преследване на членове и симпатизанти на партията.
БСП се противопоставя срещу масовите уволнения на квалифицирани кадри в централната, областната и местната администрация и в регулаторните органи, се казва в документа.
 
Левицата посочва, че уволненията се извършват по предварително изготвени списъци и предложения, и без съобразяване със законите, изискванията и стандартите на ЕС и вътрешните нормативни актове.
 
От партията възразяват и срещу безпрецедентните действия на наказателно преследване на ръководни кадри на бившето управление.
 
Според БСП постановените мерки за гаранция от по 50 000 лева /Емилия Масларова, бел. ред/., 30 000 лева, 10 000 лева целят "притискането" на обвиняемите лица и не са съобразени с "имущественото им положение".
 
Червените твърдят още, че всичко това се върши "в условията на засилена полицейщина, нарушаване на демократичните стандарти и грубо вмешателство на изпълнителната и законодателната власт в дейността на съдебната".
 
В последните дни сме свидетели и на груб натиск върху българските съдилища, довел до "стискане на зъби за последно" и констатации, че "изявленията на министър Цветанов са истински натиск и манипулиране на българските съдилища", до декларации на редица съдебни институции, се казва в декларацията.
 
От левицата заявяват, че ще подкрепят независимостта на българските съдилища от грубо вмешателство в тяхната работа и ще разкрият всички закононарушения в досъдебната фаза на процесите./ Днес.бг
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.