iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


50 хил. лв. глоба, ако гледаш трева вкъщи

Глоба от 5 до 50 хил. лв. ще отнася всеки, който си позволи да отглежда в саксия у дома си коноп, марихуана, канабис или някой от другите популярни като "трева" опиати и не разполага с разрешение от здравното министерство за това. Същата тесла се предвижда за внос или износ на макови семена. Солената санкция е предложена от депутатката от "Атака" Цвета Георгиева като поправка в закона за контрол върху наркотичните вещества, който ще бъде гледан в близките дни от парламента на второ четене. Здравната парламентарна комисия вече е одобрила мярката срещу домашното развъждане на тревистата дрога.
 
Според сегашния закон любителите на този вид растения могат да се отърват със скромна глоба в размер на 1000 лв. А, както е известно, случаите, при които полицаите сгащват дори баби и дядовци да отглеждат популярния сред младежта наркотик на балкона или в градината, са ежедневие. Според доклад на ООН страната ни заема лидерското място по производство на канабис в Европа.
 
Стряскащи глоби се въвеждат и за аптекарите, които си позволяват да дават обикновено на подрастващи опиати, като диазепам. Които пък после се дрогират с тях. Ако фармацевтът е нарушил правилата за отпускане на такъв медикамент, като например не изиска рецепта, ще бъде порязван с до 1000 лв., а при повторно нарушение - с 5 бона. Фирмата, която държи аптеката, ще отнася допълнително глоба от минимум 50 хилядарки, а не, както е сега, 10 хил. лв., които обаче могат да нараснат до зашеметяващите 150 бона./ Монитор
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.