iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Гагаузов лъгал на поразии, преметнал и кметицата. Или тя - перничани?

Предишното ръководство на МРРБ начело с бившия министър Асен Гагузов е дало кухи обещания на строителните компании, като е сключвало договори с тях за стотици милиони левове, с които всъщност изобщо не е разполагало, съобщи строителният министър Росен Плевнелиев в отговор на депутатски въпрос как ще бъде подкрепен строителният сектор.
 
По думите му при ВиК сектора например през 2008 г. са подписани 2 сделки на обща стойност почти 40 млн. лв., а през 2009-а са последвали нови 59 договора за приблизително същата сума. Парите обаче ги нямало.
 
Перничани също били преметнати от бившия строителен министър. Не е ясно дали сред излъганите е била и кметицата на Перник Росица Янакиева или и тя е участвала в блъфа на правителството "Станишев".
 
Преди повече от година Асен Гагаузов обеща на перничани пътя през Бучино за София да бъде преасфалтиран като част от компенсациите за щетите, които търпят местните от строителството на магистралата. Тогава това трябваше да се случи и с оглед на предстоящото затваряне на отсечката при Владая за основен ремонт през лятото и обновяването на вътрешно-градската магистрала в Перник.
 
На специална среща с ръководството на НАПИ и Министерството на регионалното развитие тогавашният областен управител Иван Димитров и кметът Янакиева обявиха, че са склонни да "жертват" обещания ремонт на пътя през Бучино в замяна на изграждането на допълнителна лента при Драгичево, която да отпуши трафика за София, а преговорите за това с Гагаузов са протекли успешно.
 
Перничани така и не дочакаха подобно разширение на пътя Перник-София, а неофициално като причина се изтъкваше смяната на правителството, тъй като идеите си Янакиева обяви предизборно в битката на БСП за парламентарните избори. На въпрос на iPernik.com към Областния управител на Перник - Иво Петров се оказа, че подобен ремонт на пътя Перник-София и изграждането на допълнителна лента при Драгичево въобще не са били планувани - нито технически, нито финансово от старото правителство.
 
Това е станало ясно след среща с министър Плевнелиев, който категорично е заявил, че в министерството планове за разширяването на пътя не са съществували. Не са били предприети каквито и да било подготвителни мерки по осъществяването на подобна идея, тъй като и от двете страни на пътното платно има имоти, които трябва да бъдат очуждени, а техните собственици -компенсирани.
 
На читателите на iPernik.com оставяме да преценят кой-кого е "изпързалял"  : екс-министърът Гагаузов -Росица Янакиева или пернишкият кмет - перничани.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.