iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


bTV преброи 600 дупки на пътя Перник - София

Територията на тези ями се равнява на четири футболни игрища
Дупките са неизменен спътник и за шофьорите по пътя между Перник и София. Миналата година ви разказахме за протеста на един перничанин, който всеки ден пътува до София вече 5 години. През това време е сменил 2 коли и изплатил с ремонти още две. Как пътува за работа днес, разказват Мария Савкова и Даниел Драганов.
 
След една година Васил вече е убеден, че властите имат специална мисия за дупките по пътя - да изхранват населението. Особено по време на криза и растяща безработица в дупките може да се засаждат растения. Проверяваме какво ще се побере в една от малките дупки с размери 1,50 на 60, дълбочина 20 сантиметъра. Нямаме нужда дори и от мотика, защото дупката е готова за директна употреба.
 
"Вие виждате, че картофите напълно се покриха. Достатъчно е да чакаме, да ги загърнем и да видим дали Агенция "Пътна инфраструктура" ще направи нещо по въпроса. Дано поне минава да ги полива", каза Васил Димитров.
 
Пътят от Перник за София може и да е демонстрация в реално време на лунната разходка и дори не е нужен луноход. А става и за съвсем прозаични спортни дисциплини като голф или слалум.
 
Преброихме, че дупките от София до Перник са общо около 600, а тяхната територия се равнява на четири футболни игрища. Което значи, че стават и за практикуване на футбол.
 
Една от големите дупки е с размери 3,30 на 3,30, дълбочина 30 сантиметъра.
 
"Остава само един метър за движение на автомобилите. Продължаваме със следващата, която е само на няколко сантиметъра - ето 60 сантиметъра".
 
Васил мисли да разработи този лидер сред дупките като рибарник, а може и като тайник.
 
"Тук може да скрием "Наглите", да скрием "Октопода", може да скрием всичките Факири. Но по-големи факири от перничани и софиянци няма", допълни Васил.
 
Затова перничани могат да открият и школа за пилоти от Формула 1, ако разбира се успяват да си плащат разходите за ремонт.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.