iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


РЗС с Димитър Колев приключиха националното турне с протест в София

По-силна, с по-голяма готовност и по-целеустремена политическа партия не съществува. РЗС проведе 75 събрания в българските градове. Това каза лидерът на „Ред, законност и справедливост" Яне Янев на шествие, организирано от партията.
 
Депутати и координатори на партията от цялата страна, сред които и пернишкият депутат Димитър Колев тръгнаха от централата на партията на ул. "Г. С. Раковски" на шествие, което продължи до Министерския съвет, където те оставиха "специален подарък" за премиера Бойко Борисов. Народните представители, начело с Яне Янев, поставиха пред Министерски съвет информационно табло, озаглавено „ГЕРБ = Групировка за едноличен рекет на българите".
 
Старата постоталитарна държава трябва да бъде изпратена в българската история, старият модел, обсебен от политико-икономическата мафия, която сменя лицата си, но оставя правилата си, трябва най-после да бъде заменен от нов държавен ред. РЗС е единствената опозиция в Република България. Всичко останали са се договорили с Бойко Борисов в тайната коалиция на статуквото, каза още Янев.
 
По думите му РЗС е единственият извънсистемен политически фактор. Затова политиците, които искат да държат България в това коварно робство не обичат РЗС. Искаме до края на годината и имаме потенциал и възможност да получим 500 000 подписа в подкрепа на каузата за нова българска конституция. След като бъдат получени - те са длъжни да насрочат ден за провеждане на първия демократичен референдум, предсрочно прекратяване на мандата на 41-то НС и провеждане на Велико Народно събрание, допълни Яне Янев. Малка и бедна България няма нужда от 240 депутати, най-много 100 депутати. Да се премахнат имунитетите на депутати, съдии и прокурори. Да се заложат правила за отзоваване на всички изборни длъжности. Ние не искаме поправки на сега действащата конституция, а изцяло нова конституция. В тази конституция всичко е сбъркано - от селския кмет до президента, който не знае точно какви правомощия има и няма процедура за неговото отзоваване. 50 конкретни опорни точки, върху които да се съгради българската конституция. Ние искаме следващата конституция да бъде написана от българския народ. 10.00 часа сборен пункт пред пилоните на НДК, ще спре МС - за да каже какво мисли НС - първият протестен митинг откакто Бойко Борисов е на власт. Над 1 млн. млади и образовани българи да впишат своите предложения в електронно отворена книга, в която да вписват своите предложения. Книги, които ще тръгнат във всички градове и села, посочи Янев. Убеден съм, че репресиите срещу РЗС ще продължат. Ще продължат и опитите за отвличане на хората от РЗС. Но съм сигурен, че не могат да отвлекат каузата, не могат да отвлекат обикновените хора, които живеят с принципите на РЗС.
 
Обръщам се към Бойко Борисов, не приемам постове, не приемам подкупи, ще бъда опозиционен лидер докато РЗС спечели властта в държавата. Не ща парите на Бойко Борисов, ходил съм в неговия дом, но не сам. Той има една единствена цел България да се управлява по негово време като групировка. Не можеш да ме подкупиш с постове и пари единственото, което можеш да направиш е да ме разстреляш. Никакви коалиционни взаимодействия с ГЕРБ. Имаме една цел - нова конституция, за да изградим нова европейска България, каза още лидерът на РЗС Яне Янев.
 
Смятаме, че действията на Яне Янев целят само и единствено да привлекат медийното внимание към него, след като РЗС остана без собствена парламентарна група в Народното събрание, отговориха веднага в прессъобщение от ГЕРБ. Очевидно липсата на достъп на Янев до псевдосензационна информация го кара да върши и говори несериозни неща, смятат от ГЕРБ. Партиятата отказва да влиза в диалог, макар и задочен, който не се отнася до задачи и ценности, свързани с доброто бъдеще на българските граждани. ГЕРБ никога не е коментирала действия на псевдополитици и несериозни изказвания, се посочва в съобщението.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.